Houd vuil en vocht buiten

70 tot 80 procent van het vuil op vloeren komt van buiten. Wanneer mensen van buiten naar binnen lopen, komt de viezigheid vanzelf binnen. Vocht en vuil zijn vaak oorzaken van vallen en struikelen. Dit voorkomt u al snel met matten bij alle ingangen. Dat is niet alleen goed voor de veiligheid, maar bevordert ook de uitstraling. De entree is tenslotte de eerste indruk die een bezoeker van uw onderneming krijgt.

Verschillende type matten

Bij de ene vestiging ligt er vaak een grote plas water voor de deur, bij de andere ligt er vooral straatvuil binnen. Per situatie, is een type mat het meest van toepassing. Hieronder staan de verschillende soorten:

  • De schoonloopmat schraapt vooral droog vuil, zoals stof en zand, en houdt een beetje vocht vast;
  • De droogloopmat kan een beetje fijn vuil vasthouden en veel vocht;
  • De rubberen mat Active Scraper is een schoonloopmat. Het verschil is dat deze volledig van rubber is en daarom buiten kan liggen.
  • De MicroTech houdt meer fijn vuil vast dan standaard schoonloopmatten en is de beste oplossing tegen natte vloeren. Daarnaast heeft de MicroTech een speciaal reliëf onderop, zodat de mat extra goed blijft liggen.
  • Onze nieuwste innovatie is de onverschuifbare D2 mat. De mat heeft dezelfde eigenschappen als de MicroTech, maar de D2 mat ligt met een ‘sticker’ met een magnetische werking op de grond. Zo blijft de mat op de juiste plek liggen en strak op de grond, zodat mensen niet over de mat struikelen.

Een mat als communicatiemiddel

Een mat is eigenlijk een poster of bordje op de vloer. Het is mogelijk om een logomat te voorzien van een logo of andere boodschap. Gezien we er vluchtiger langs of overheen lopen, zijn korte en krachtige teksten het best voor dit medium. Veiligheidswaarschuwingen kunnen geplaatst worden wanneer er een ruimte komt waar bijvoorbeeld verplicht een helm gedragen moet worden. Uiteraard kan de mat ook voorzien worden van een logo, zodat dit bijdraagt aan de zichtbaarheid van uw merk.

 

 

Mattenservice

Hoe werkt een industriële wasserij voor matten? Wat komt er allemaal tijdens het proces bij kijken? Elis Ede staat graag voor u klaar.

Bescherming

Wellicht interessant: Hoe beschermt u uw medewerkers het best?

Lees meer 

Duurzame absorptie

Wellicht ook interessant: Hoe kan het milieu beschermd worden tegen olie?

Lees meer

Heeft u nog vragen?

We helpen u graag!