Risico’s en veiligheidskleding

Welke risico’s lopen mijn werknemers? Dat is de hoofdvraag als het gaat om veiligheidskleding. Omgevingsfactoren en werkzaamheden kunnen een bedreiging vormen voor de veiligheid van de werknemer. Die moet zich daartegen kunnen beschermen, onder andere met veiligheidskleding. Denk daarbij ook aan incidentele werkzaamheden zoals lassen, werken aan elektrische auto’s of klanten met autopech op halen langs een drukke (snel)weg. Mocht er onverhoopt iets mis zijn gegaan, dan wilt u zelf geen risico lopen en alle voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Welke kleding noodzakelijk is om uw medewerkers veilig te houden, moet blijken uit een risico inventarisatie en -evaluatie. Hierop kan u uw kledingpakket laten aansluiten. Lees hier verder over de verschillende type bedrijfskleding.

 

Veiligheid en comfort

Bij veiligheidskleding is de veiligheid uiteraard het belangrijkst. Maar ook het draagcomfort van de kleding is erg belangrijk. Kleding die niet lekker zit of de verkeerde maat heeft wordt niet of niet goed gedragen, waardoor alsnog de veiligheid in het geding komt. Bij het kiezen van bedrijfskleding zijn de risico’s van belang, maar ook de pasvorm, bewegingsmogelijkheden en ontwerp spelen een belangrijke rol. Het zoeken van de combinatie van veiligheid en comfort zorgt ervoor dat de kleding daadwerkelijk gebruikt wordt en echt bescherming biedt. Wilt u meer weten over veiligheid en comfort? Lees het in onze whitepaper

Schone kleding en veiligheid

Vieze bedrijfskleding is niet alleen slecht voor de uitstraling, maar ook onveilig. Als er olie en vet op een overall zitten, kan dit het risico vergroten op het ontstaan van vlammen bij laswerkzaamheden. Het is van belang dat de kleding regelmatig wordt gereinigd. Hierbij is professionele reiniging beter dan reiniging door de werknemers thuis. Elis heeft daarvoor alle expertise, machines en wasmiddelen in huis.Hierdoor wordt kleding echt schoon. Vuilresten, waaronder olie en vetten, worden verwijderd. Het kledingstuk blijft door de professionele reiniging helder en uniform van kleur. Bovendien wordt de kleding gecontroleerd en indien nodig, gerepareerd. Dit zorgt ook voor meer veiligheid op de werkvloer. Een loshangende zoom van een broek of een winkelhaak in een jack vergroot bijvoorbeeld het risico op ongelukken doordat die beschadigde kleding ergens achter blijft hangen.

Bedrijfskleding service

Hoe werkt een industriële wasserij voor bedrijfskleding? Wat komt er allemaal tijdens het proces bij kijken? Elis Helmond staat graag voor ú klaar.

Duurzame absorptie

Wellicht ook interessant: hoe kan het milieu beschermd worden tegen gevaarlijke afvalstoffen?

Lees meer

Wet- en regelgeving

Wellicht ook interessant: Waarmee moet u allemaal rekening houden?

Lees meer

Heeft u nog vragen?

We helpen u graag!