Wet- en regelgeving

Inzicht in alle wetten en eisen voor uw PBM

Snel, makkelijk en eenvoudig inzien aan welke wetten en eisen uw veiligheidskleding moet voldoen bij verschillende werkzaamheden. Dat is volgens onderzoek één van de uitdagingen die veiligheidskundigen dagelijks tegenkomen bij het uitoefenen van hun werk. Op deze pagina’s kunt u op eenvoudige wijze erachter komen welke veiligheidskleding aan te raden zijn voor uw werkzaamheden.

Bekijk de wet- en regelgeving per risico

Wilt u eenvoudig zien welke maatregelen u moet nemen bij bepaalde werkzaamheden? Bekijk dan deze pagina’s waar de wetgeving toegepast is per risico. De praktische implicaties van normeringen op veiligheidskleding worden verduidelijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Lees meer

Doe de Safety scan

Wanneer u een idee wilt krijgen welke veiligheidskleding bij uw werkzaamheden passen, kunt u eenvoudig de Safety Scan doen.

Aan de hand van enkele eenvoudige vragen komt u erachter welke beschermende kleding noodzakelijk is voor de situatie binnen uw bedrijf. Houd er rekening mee dat dit slechts handvatten zijn, een RI&E blijft noodzakelijk om vast te stellen welke PBM u moet aanschaffen.

Start de scan

Hoe herken je de kleding? Aan welke normeringen moet de kleding voldoen? En wat zijn de gevolgen als ik niet de juiste PBM beschikbaar stel voor mijn medewerkers. Verder kunt u relevante en up-to-date informatie over de Europese en Nederlandse richtlijnen vinden en welke praktische betekenis dit heeft voor de keuze van PBM.


De wetgeving heeft betrekking op de risico’s hitte, vlammen, lassen, beperkte zichtbaarheid en chemicaliën. Hier ligt de focus op beschermende kleding. In de toekomst hopen we de website verder uit te breiden. Mocht u suggesties hebben of belangrijke informatie missen, dan horen wij dat graag.Vragen?

Indien u vragen heeft over het presentatiemateriaal kunt u contact met ons opnemen via 

0800 – 2373637 (op werkdagen van 8:00-17:00).