Event veiligheid & gedrag

Over het event

Veilig Gedragen heeft een gratis toegankelijk event bij Heineken georganiseerd met als thema veiligheid en gedrag. De editie op 26 november 2015 was een groot succes. Vanwege de grote belangstelling hebben we twee extra edities georganiseerd op 26 januari 2016 en 22 maart 2016. Ook hierover hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen.


Helaas staan er op het moment geen events gepland. Houd de website van Veilig Gedragen in de gaten voor nieuwe initiatieven!

Het event bij Heineken was voor veiligheidskundigen en preventiemedewerkers gratis te bezoeken. Daarnaast leverde deelname 0,5 punt op voor de waardering Hobéon SKO-VK.


Deskundige sprekers reikten de aanwezigen handvatten aan, om medewerkers uit zichzelf veilig te laten werken. Daarna volgde een rondleiding door de brouwerij onder begeleiding van de veiligheidskundige van Heineken. Er werd afgesloten met een netwerkborrel.


Onderstaand kunt u het uitgebreide programma bekijken.


Programma

12:30

Ontvangst bij Heineken

We heten u van harte welkom bij het event met koffie, thee en een broodje.

13:00

Veiligheidsgedrag & leiderschap – Filip Janssens

Filip Janssens heeft jarenlange ervaring met gedragsbeïnvloeding op het gebied van veiligheid. Tijdens deze interactieve presentatie brengt hij inhoudelijke inzichten met betrekking tot veiligheidsgedrag. Naast inzichten worden er ook wetenschappelijk onderbouwde handvatten aangeboden in een begrijpelijk taal.


Een absolute must voor elke veiligheidskundige die zich met het veiligheidsgedrag van de medewerkers bezig houdt.

Filip Janssens vertelt u over de beïnvloeding van het gedrag m.b.t. veiligheid

Filip Janssens

Projectmanager bij Samura&Work

14:30

Veilig Gedragen bedrijfskleding – Niek Hengeveld

U heeft voor uw medewerkers de meest veilige en beschermende kleding gekocht. Alleen blijkt in de praktijk dat deze kleding niet of verkeerd wordt gedragen. Niek Hengeveld is dagelijks met zijn team bezig de brug te slaan tussen wensen van de klant en het aanbod van Berendsen op het gebied van bedrijfskleding. Niek geeft met voorbeelden uit de praktijk weer, hoe bedrijven worstelen met de uitdagingen op het gebied van het implementeren van veilige bedrijfskleding en hoe je er voor kan zorgen dat jouw bedrijfskleding door je dragers geaccepteerd en gedragen wordt.

Niek Hengeveld

Niek Hengeveld

Marketing Manager Workwear bij Berendsen

15:30

Rondleiding fabriek Heineken

De Safety Professional van Heineken zal de rondleiding verzorgen en tijdens deze rondleiding een toelichting geven wat Heineken heeft gedaan om de veiligheid te bevorderen.

17:15

Afsluiting programma en netwerkborrel

Locatie

Heineken
Burgemeester Smeetsweg 1
2382 PH Zoeterwoude


Bekijk in Googlemaps

Wat is Veilig Gedragen?

Veilig Gedragen is een initiatief om veiligheidskundigen en preventiemedewerkers te helpen bij het realiseren van een veilige en gezonde omgeving op de werkvloer. Veilig Gedragen is een samenwerking tussen Berendsen en een vijftal veiligheidskundigen.

Naast het event heeft Veilig Gedragen ook een drietal toolbox meetings ontwikkeld welke gratis te downloaden zijn. Iedere toolbox is interactief, leuk om te volgen en heeft een maximaal leereffect. De toolboxen bestaan uit een presentatie en een ondersteunend pakket, inclusief testkit.

Gratis toolbox meeting aanvragen?

Veilig Gedragen stelt tijdelijk drie toolboxen beschikbaar voor veiligheidskundigen en preventie medewerkers. Met de interactieve toolbox meeting stimuleert u medewerkers om veiligheidskleding op een veilige manier te dragen.

Bekijk toolboxen